AKMI Brandende Kwesties 3: Waarom ik (geen) vlees eet
het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van de HvA organiseert maandelijks een interactief college over een actueel maatschappelijk vraagstuk. Tijdens deze derde editie van de reeks ‘Brandende Kwesties’ zal Maayke Jansen dieper ingaan op vleesconsumptie en duurzaamheid. Vleesconsumptie en duurzaamheid Het produceren van vlees heeft een grote negatieve impact op ons milieu. Aangezien wij elke dag opnieuw kiezen of wij wel of geen vlees gaan eten, zouden we gemakkelijk een positieve bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Aan die keuze kleven echter allerlei haken en ogen. Het lectoraat Psychologie voor een duurzame stad (in oprichting) ging op onderzoek uit, samen met Urgenda en de inzet van toegewijde studenten, en ontdekte allerlei complexen motieven die aan deze keuze ten grondslag liggen.
Maayke Jansen
11/1/2016 4:50:00 PM
View

Mediasite Showcase
Mediasite's the trusted cornerstone of any campus or enterprise video strategy. Our unyielding commitment to all things video helps you transform education, training, communications and online events.
Webcasting Video Content Management Video Delivery Integration Services Mediasite Community
Powered By Mediasite - Enterprise Video Platform
Mediasite
Sonic Foundry